HTML

Az én Svájcom

Svájcról egy magyar embernek három dolog jut eszébe: hegyek, bankkártya és Milka csoki. Az ország valóban hegyes, területének 60%-át az Alpok, 10%-át a Jura hegység uralja. A bankok befolyása pedig behálózza egész bolygónkat, hiszen a világ összes pénzének az 1/3-át itt őrzik. De jegyezzétek meg, a Milka csoki nem svájci, hanem osztrák, itt egyáltalán nem kapható, a főbérlőnk pedig megvetően nyilatkozik a Milkáról.

Friss topikok

  • Az én Svájcom: Sok elektromos kütyü és műszaki áru olcsóbb itt, mint otthon. (2012.12.17. 20:18) A flexibilis '13'' : 256 GB MacBook Air'
  • Az én Svájcom: Szia Mária! Sajnos, már nem emlékszem. (2012.10.16. 12:42) Mit eszik a svájci?
  • Az én Svájcom: @eyr750: Köszi! :-) (2012.09.26. 19:27) A csomag
  • eyr750: Talán azért nem kérdezte meg, mert intelligens ember ilyet nem kérdez-idegenektől... (2012.09.12. 17:45) Svájc szíve
  • Az én Svájcom: @mik64: Pedig nagyon praktikus lenne. (2012.08.20. 09:51) A kulcs

Linkblog

2011.05.19. 20:49 Az én Svájcom

Körkérdés

A ’Coopzeitung’ a következő kérdést tette fel a járókelőknek: Nyáron az utcán túl sokat mutatnak az emberek a testükből?

A felmérés egyértelműen kimutatta, hogy a svájciak szeretik az emberi testet nézni. A megkérdezettek több mint a fele nem gondolja, hogy az emberek túl sokat mutatnak a testükből az utcán. Az emberek ötöd része ennek ellenkezőjét véli, szerintük inkább sokat látni az emberi testből mint nem, 5% egészen biztos abban, hogy „túl sok bőrt”(szó szerinti fordítás) látni az utcán, 16% inkább soknak tartja, mint nem.

A férfiak a testből még többet akarnak látni, 1/3-nak nem elég az, amit láthatnak, 35% véleménye szerint egyáltalán nem sok meztelenséget látni az utcán. A nőknél 19%-al kevesebben gondolkodnak így.

A nőknek pont ellentétes véleménye van. Szerintük túl sokat mutatnak az emberek az utcán. A nők 25%-a „biztos” vagy „talán” válaszokat adtak a feltett kérdésre. 17%-al kevesebb férfi látja így.

Nyugat-Svájcban 19%-al kevesebben mondják, hogy biztosan nem látnak túl sok „bőrt”, mint Kelet-Svájcban (30%).

Ez az apró felmérés két dolgot mutat. A nők még mindig szemérmesebbek, mint a férfiak, a német-svájciak visszafogottabbak, mint a francia-svájciak és kevésbé szeretik mutogatni magukat.

A „bőr-kérdésében” a svájciaknak még van hova „fejlődniük” Magyarországhoz képest. Nálunk majdnem az „egész bőrfelületet”, azaz minden szinten szinte mindent lehet látni az utcákon. Talán már nem is lassan ballag, inkább tempósan igyekszik Svájc a szabados trendek után. Szerintem mára a svájci tinik pont ugyanúgy néznek ki, mint európai vagy amerikai kortársaik. Még néhány év és véleményem szerint, az egykor-volt mélyen vallásos nemzetet elmossa a modern, anyagias, világias-világ mindent-elsöprő áradata.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://az-en-svajcom.blog.hu/api/trackback/id/tr282917731

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása