A Branchenverbande Gastrosuisse felmérést készített arról, hogy a dolgozó svájci polgárok mit fogyasztanak ebédre. Rengeteg szempont szerint elemeztek, én csak néhányat emeltem ki a sok táblázatból.
A 10 legtöbbet fogyasztott kaja:
1. köret 26,9%
2. hús 17,7%
3. édesség 9,3%
4. pékáru 6,8%
5. meleg falatok 5,4%
6. tészta 5,2%
7. szendvics, zsömle 5,1%
8. saláta főételként 5,0%
9. hal, tengeri gyümölcsök 3,1%
10. leves 2,6%
Főfogás, húsok:
1. marha 25,6%
2. sertés 22,4%
3. szárnyasok 18,8%
Köretek:
1. saláta 25,6%
2. zöldség 22,4%
3. sült krumpli 13,6%
Desszertek:
1. fagyi 27,7%
2. sütik 15,9%
3. krémek, pudingok 13,3%
A legtöbben isszák:
1. kávé 28,0%
2. mentes víz 13,8%
3. buborékos víz 12,3%
4. kóla 9,1%
5. sör 6,5%
6. vörösbor 6,4%
7. jeges tea 4,3%
8. teák 2,9%
9. fehérbor 2,7%
10. almalé 2,3%
A legnépszerűbb kaják:
Ropogós halfalatok
Bolognai spagetti
Kebab
Currys virsli
Cordon Bleu
Rántott hús sült-krumplival
Bécsi szelet
Belsőségek
Mire fölraktam a képeket, éhes lettem. Na, megyek főzni.
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Mária a szomszédból :) 2012.10.09. 20:43:10
Az én Svájcom · http://az-en-svajcom.blog.hu 2012.10.16. 12:42:24