HTML

Az én Svájcom

Svájcról egy magyar embernek három dolog jut eszébe: hegyek, bankkártya és Milka csoki. Az ország valóban hegyes, területének 60%-át az Alpok, 10%-át a Jura hegység uralja. A bankok befolyása pedig behálózza egész bolygónkat, hiszen a világ összes pénzének az 1/3-át itt őrzik. De jegyezzétek meg, a Milka csoki nem svájci, hanem osztrák, itt egyáltalán nem kapható, a főbérlőnk pedig megvetően nyilatkozik a Milkáról.

Friss topikok

  • Az én Svájcom: Sok elektromos kütyü és műszaki áru olcsóbb itt, mint otthon. (2012.12.17. 20:18) A flexibilis '13'' : 256 GB MacBook Air'
  • Az én Svájcom: Szia Mária! Sajnos, már nem emlékszem. (2012.10.16. 12:42) Mit eszik a svájci?
  • Az én Svájcom: @eyr750: Köszi! :-) (2012.09.26. 19:27) A csomag
  • eyr750: Talán azért nem kérdezte meg, mert intelligens ember ilyet nem kérdez-idegenektől... (2012.09.12. 17:45) Svájc szíve
  • Az én Svájcom: @mik64: Pedig nagyon praktikus lenne. (2012.08.20. 09:51) A kulcs

Linkblog

2010.01.02. 11:46 Az én Svájcom

Romi 2.

2.rész

Tegnap este megérkezett Romi csatakosan, sárosan, spermás fenékkel de sértetlenül, hála lovagias partnerének, Mennydörgésnek (így hívják a lóúrfit durva fordításban). Mindenki megnyugvására Romi kedves szeretőt kapott. Partnere( nevével ellentétben) jól bánt Romival, mert Romikának igazi TLC-ben volt része (Tender, Loving Care).

A lovakat általában kétnaponta engedik össze, mert a ló spermája 2 napig életképes. Kit érdekel, hogy talán a lónak is jó és többször szeretné csinálni! Pusztán praktikus üzleti szempontok szerint megy a fedeztetés. Mennydörgés és Romi 3-szor találkoztak. E. elmondása szerint Mennydörgés olyan finoman ugrott Romi hátára, mint egy lassított felvétel. Csak egy icipici sérülés van Romi hátán, de az is egy féltékeny kanca műve.

Mennydörgés egy nagytestű, mogyoró-színű ló, fehér zoknikkal a lábán, jellegzetes fehér csillaggal a homlokán és fehér pöttyel az orrán. Romi meg tiszta csoki barna. Kiszámíthatatlan az utód külseje. Genetika fura dolgokat tud művelni. Nagytestű ló kicsit szül, a kicsi pedig nagyot, fehér ló feketét hoz világra és a fekete pedig vöröset.

Néhány száraz adat. Egy fedeztetésért a kanca tulajdonosa 2.000-4.000 CHF-ot fizet a hím-tulajdonosnak. Előre kifizeti a felét, a másik felét csak terhesség esetén. Ha nem lesz terhes a ló, akkor ugrott az első részlet. (Jó üzlet! Három aktus 1.000-2.000 CHF és a ló dolgozik meg érte, pontosabban, még ő se.) Csak a kanca-tulajnak rizikó. Más lehetőség is van, például fagyasztott német lóspermát venni, potom 500 EU-ért. De E. a friss sperma képességeiben jobban bízik és ezért inkább vállalja az utazás kellemetlenségeit.

Az első fázison túl, most a remény időszakában vagyunk. Nincs mit tenni, csak várni. Három hét múlva ultrahangra viszik Romit, majd 2 hónap múlva újra és októberben is. Mint a terhes nők, a lovak is rendszeres lónőgyógyászati vizsgálatra járnak. De a lóterhesség 11 hónapig tart, ami rendkívüli esetekben 12 hónapig is elhúzódhat. Sajnos vannak koraszülések is. Ha 2 héttel korábban születik a ló-bébi, már nagyon kétes, hogy megmarad-e vagy sem. Még nincsenek lóinkubátorok, egyelőre.

Romi lókarrierje most beindulhat, ha egészséges lómagzatot hoz világra. Neves ősöktől származik, ahogy Mennydörgés is. Ha egy ló jó vérvonalához szép küllem, intelligencia, jó természet és egészség járul, akkor csúcskategóriájú lóvá válhat, ami azt jelenti, hogy értéke a csillagokig szökhet. Romi nagyon szép. A francia istálló-vezető el volt ájulva szépségétől. (De van egy gyanúm, a lovaknak más az ízlésük). Egészséges és intelligens is, remek szülei, nagyszülei vannak, csak a természetével van a bibi. Mivel szabadon nőtt fel Németországban, (még neve sem volt, csak egy száma, ez mélyen felháborítja E.-t és megveti a németeket érzéketlenségükért) nevelés híján önző, csökönyös és bunkócska a drága. De E. reméli, hogy sok munkával még korrigálható a jelleme. Ha igazi ló-dáma lesz belőle, akkor nemcsak a saját értéke ugrik meg jelentősen, hanem az utódaié is, ami haszon, nagy haszon a gazdának.

Ma reggel Roméra fújtatva odadugta az orrát az arcomhoz és (E. szerint) szagmintát vett rólam. Szóval, kezdünk összebarátkozni. Lehet, hogy lesz egy ló-barátnőm?

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://az-en-svajcom.blog.hu/api/trackback/id/tr161638967

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása