HTML

Az én Svájcom

Svájcról egy magyar embernek három dolog jut eszébe: hegyek, bankkártya és Milka csoki. Az ország valóban hegyes, területének 60%-át az Alpok, 10%-át a Jura hegység uralja. A bankok befolyása pedig behálózza egész bolygónkat, hiszen a világ összes pénzének az 1/3-át itt őrzik. De jegyezzétek meg, a Milka csoki nem svájci, hanem osztrák, itt egyáltalán nem kapható, a főbérlőnk pedig megvetően nyilatkozik a Milkáról.

Friss topikok

  • Az én Svájcom: Sok elektromos kütyü és műszaki áru olcsóbb itt, mint otthon. (2012.12.17. 20:18) A flexibilis '13'' : 256 GB MacBook Air'
  • Az én Svájcom: Szia Mária! Sajnos, már nem emlékszem. (2012.10.16. 12:42) Mit eszik a svájci?
  • Az én Svájcom: @eyr750: Köszi! :-) (2012.09.26. 19:27) A csomag
  • eyr750: Talán azért nem kérdezte meg, mert intelligens ember ilyet nem kérdez-idegenektől... (2012.09.12. 17:45) Svájc szíve
  • Az én Svájcom: @mik64: Pedig nagyon praktikus lenne. (2012.08.20. 09:51) A kulcs

Linkblog

2017.11.23. 19:30 Az én Svájcom

Jó hírt hallani, mindig jó!

Miről szólnak a hírek? Főleg korrupcióról, gyilkosságról, rablásról, balesetről, katasztrófáról, perverzióról, tragédiáról. Miért? Mert állítólag “a jó hír, nem hír”. Szerintem, lenne rá igény.

Most megosztok veletek egy szuper-klassz hírt.

Az egyik szomszédasszonyomnak van egy helyes, tehetséges, 24 éves lánya. A sok-sok szép és jó tulajdonsága mellett, ­­– hát, ő sem mentes a gyarló emberi természettől – ez a kedves leány szórakozott. Nem is kicsit. Rendszeresen elveszít valamit.

A múlt hónapban a hátizsákját felejtette a vonaton, amiben körülbelül 5 ezer frank érték volt, többek között laptop, fogszabályzó. Két héttel ezelőtt az anyja szomorúan mesélte el nekem a történteket. Nincs mit tenni, el kell viselni a veszteséget.

De tegnap előtt az anyja boldogan újságolta, hogy a lánya visszakapta a hátizsákját, mégpedig minden értékkel együtt.

Egy idősebb hölgy észrevette, hogy valaki a vonatülésen felejtette a hátizsákját. Leszálláskor ez a hölgy úgy döntött, hogy magával viszi, mert azt remélte, hogy a vasúti megállóban le tudja adni. De ez a megálló teljesen automatizált, élő ember nem dolgozik ott. Amikor a néni az utazótársával azon tanakodott a peronon, hogy mi tévő legyen a hátizsákkal, egy török nő véletlenül meghallotta a beszélgetésüket, és felajánlotta, hogy a hátizsákot szívesen átveszi, mert ő Aarau városba utazik, és ott a az állomáson le tudja adni. A két nő megbízott a török hölgyben, aki egyébként megadta a telefonszámát, és átadták neki a hátizsákot. A török hölgy pedig betartotta a szavát és leadta a hátizsákot. A benne talált iratok alapján a vasúti irodából felhívták a szomszédasszonyom lányát. (Szerencsére a mobilját sikerült nem elhagynia, mert a zsebébe rakta.)

Most aztán nagy az öröm! A szórakozott leányzó már fölhívta az idős hölgyet, találkoztak is, és 100 frankkal megköszönte a néninek a segítséget. A török hölggyel is fel fogja venni a kapcsolatot.

Engem teljesen feldobott ez a hír. Ugye, nektek is jól esett elolvasni? :-)

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://az-en-svajcom.blog.hu/api/trackback/id/tr513360025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.