HTML

Az én Svájcom

Svájcról egy magyar embernek három dolog jut eszébe: hegyek, bankkártya és Milka csoki. Az ország valóban hegyes, területének 60%-át az Alpok, 10%-át a Jura hegység uralja. A bankok befolyása pedig behálózza egész bolygónkat, hiszen a világ összes pénzének az 1/3-át itt őrzik. De jegyezzétek meg, a Milka csoki nem svájci, hanem osztrák, itt egyáltalán nem kapható, a főbérlőnk pedig megvetően nyilatkozik a Milkáról.

Friss topikok

  • Az én Svájcom: Sok elektromos kütyü és műszaki áru olcsóbb itt, mint otthon. (2012.12.17. 20:18) A flexibilis '13'' : 256 GB MacBook Air'
  • Az én Svájcom: Szia Mária! Sajnos, már nem emlékszem. (2012.10.16. 12:42) Mit eszik a svájci?
  • Az én Svájcom: @eyr750: Köszi! :-) (2012.09.26. 19:27) A csomag
  • eyr750: Talán azért nem kérdezte meg, mert intelligens ember ilyet nem kérdez-idegenektől... (2012.09.12. 17:45) Svájc szíve
  • Az én Svájcom: @mik64: Pedig nagyon praktikus lenne. (2012.08.20. 09:51) A kulcs

Linkblog

2012.02.16. 22:31 Az én Svájcom

Farsang

Úgy látszik, a svájciak ráuntak a téli örömökre, már nem izgalmas nekik a jégen csúszkálás, a hógolyózás, sízés és szánkázás. Zöld hegyekre, virágillatra, friss tavaszi szellőre és egy kis melegségre vágynak. Praktikus nép lévén, nem magukba roskadva álmodoznak a tavaszról, hanem szervezett módon küzdenek érte, bátran szembeszállnak a téllel.

Ma hajnalban megmozdult az egész ország, hogy közös erővel elűzzék a telet. Még a mi kicsi községünk is részt vett ebben az akcióban, igaz, csak néhány perces csinnadratta erejéig.

Talán a lucerni farsang a leglátogatottabb az országban. Méretéből és gazdagságából adódóan látványosan próbál halálos csapást mérni a zimankóra. Ma hajnalban, pontosan 5 órakor egy robbanás ébresztette a város lakóit, akik bizarr maskarákban özönlöttek ki az utcákra és olyan lármát csaptak, hogy még a tél is (remélhetően) belesüketült. Nem jelent gondot, ha belefáradnak a kiabálásba, dobolásba, ugra-bugrálásba és tülkölésbe, mert 100 ezer friss, még át nem fagyott, be nem rekedt utánpótlás érkezik folyamatosan Lucernbe, hogy tovább folytassák a tél-kergetést, egészen hétfőig.

Tegnaphoz képest mára sokat enyhült az idő. Délutáni sétám közben, hónapok óta először hallottam egy énekesmadarat trillázni. Szép volt. Drukkolok a svájciaknak, hogy kivégezzék a telet!

Farsang2..JPGFarsang3..JPGFarsang4..JPGFarsang5..JPGFarsang6..jpgFarsang7..JPGFarsang8..jpgFarsang9..jpgFarsang10..jpgFarsang11..jpg

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://az-en-svajcom.blog.hu/api/trackback/id/tr44119888

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.